Reich caravanweger

Reich caravanweger

Fiamma Level Up premium

Fiamma Level Up premium

Alko AKS 3004

De kogelkoppeling met slingerdemping, De AKS 3004 van Al-Ko, onderdrukt zeer effectief beginnende slinger- en knikbewegingen van uw caravan of aanhanger. De aanhanger volgt precies in het spoor van de trekauto zodat u ook met een zware caravan of aanhanger veilig en ontspannen rijden .
Het ontspannen rijden wordt vooral verzorgt door het feit dat het permanente schommelen van uw combinatie wordt onderdrukt, hierdoor kunt u een stuk rustiger reizen. Dit verhoogt de veiligheid van uzelf en uw medeweggebruikers.

 

1927022

was € 589,00 Speciale prijs € 499,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
4003718030716

Veiligheid wordt ook gegarandeerd in de extremere gevallen, denkt u bijvoorbeeld aan het onderdrukken van de slingerbeweging in kritische situaties. Maar denk ook aan spoorvorming, sterke zijwind op bruggen, bij het inhalen van vrachtwagens of bij een noodstop. Zeker bij een instabiele combinatie leidt de AKS stabilisator direct tot een merkbaar rustiger en comfortabeler weggedrag. Doordat de AKS de slingerbewegingen onmiddellijk dempt is de combinatie, zelfs in noodsituaties zoals een noodstop of uitwijkmanoeuvre, sneller onder controle te brengen. 

De Al-Ko AKS maakt een hogere topsnelheid mogelijk, dit komt omdat de stabilisatorkoppeling het kritieke punt, het punt waarop de aanhanger of caravan met het schommelen begint, duidelijk naar boven schuift. 
Echter is het uiteraard belangrijk dat u zich aan de toegestane maximumsnelheid houdt en de veiligheid niet uit het oog verliest. Elke combinatie heeft een kritisch punt. De AKS verlegt dit kritisch punt weliswaar naar een later moment (= hogere snelheid) maar kan het uiteindelijk nooit voorkomen.
De AKS 3004 stabilisatorkoppeling voldoet aan ISO 11555-1, de typegoedkeuring voor 100 km/h.

De werking van de AKS stabilisator is simpel maar doeltreffend. Door bediening van de stabilisatiegreep worden maar liefst vier speciale frictie elementen van links, rechts, voor en achter tegen de aanhangerkogel gedrukt. De druk bedraagt maximaal 330 Nm. Pendel- of knikbewegingen worden hiermee onmiddellijk effectief onderdrukt.
De koppeling is volledig met één hand te bedienen. De koppelingshandgreep en de stabilisatiegreep zijn volledig van elkaar gescheiden. Er zijn geen onpraktische en omslachtige extra beveiligingen. Om eenvoudiger met uw caravan of aanhanger te kunnen manoeuvreren hoeft u slechts de stabilisatiehandgreep te openen. 

De AKS stabilisatorkoppeling is eenvoudig op de trekstang van alle gangbare, geremde caravans of aanhangers te monteren met het bijgeleverde bevestigingsmateriaal en afstandsstukken. Let er op dat bij de meeste oploopremmen de schokdemper met één van de bevestigingsbouten aan de koppeling is gemonteerd. Voor de juiste procedure kunt u de meegeleverde handleiding raadplegen.
De AKS stabilisatorkoppeling na montage niet te worden gekeurd door een erkende keuringsinstantie, zoals TÜV. Echter als u voordat u de AKS installeert een aantekening heeft, moet de AKS wel goedgekeurd worden ter vervanging van de eerdere notitie.
Montage- en bedieningshandleiding dienen bij de caravan- of aanhangerpapieren te worden gevoegd. En eventuele landspecifieke wettelijke eisen dienen in acht te worden genomen.

Schrijf uw eigen review
Jouw beoordeling:Alko AKS 3004
Uw waardering